Με τη χρήση της ιστοσελίδας μας, αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τις πρακτικές που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε τον ιστότοπό μας όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό χρησιμοποιούμε cookies. Εξακολουθώντας να χρησιμοποιείτε το Site μας, δηλώνετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Θρησκευτικά Ε΄ Δημοτικού

Επίσημο σχολικό βιβλίο του Υπουργείου Παιδείας για την σχολική χρονιά 2018 – 2019.

Φέτος, με βάρκα τον νέο φάκελο μαθήματος των Θρησκευτικών, βάζουμε πλώρη για να γνωρίσουμε τον κόσμο της θρησκείας. Θα ανακαλύψουμε κείμενα, μνημεία, τόπους και γεγονότα. Θα γνωρίσουμε σπουδαία πρόσωπα που προετοίμασαν τους ανθρώπους για τον ερχομού του Υιού του Θεού. Θα μιλήσουμε για τον Χριστό και το νέο μήνυμα που έφερε στους ανθρώπους, για την πρώτη εκκλησία, για αυτούς που έζησαν ακολουθώντας το παράδειγμά του, για τα μυστήρια της εκκλησίας, για τις χριστιανικές αλήθειες και αξίες. Συγχρόνως θα δούμε αν όλα αυτά τα μηνύματα εξακολουθούν να είναι επίκαιρα στην εποχή μας.
Θα γνωρίσουμε διδασκαλίες και παραδόσεις από ορισμένες άλλες θρησκείες του κόσμου και θα επισημάνουμε τις βασικές τους αξίες για τη ζωή των ανθρώπων. Η γνωριμία αυτή θα μας επιτρέψει να διαπιστώσουμε ότι η κατανόηση των «άλλων» είναι προϋπόθεση για τον πραγματικό σεβασμό και τη συνύπαρξη.
Με τα προτεινόμενα διδακτικά υλικά του φακέλου, θα εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και θα αναπτύξετε τις ικανότητές σας να αναζητάτε και να βρίσκετε πληροφορίες, να τις επεξεργάζεστε και να τις παρουσιάζετε μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες.
Με την καθοδήγηση της δασκάλας ή του δασκάλου σας Θα επεξεργαστείτε το διδακτικό υλικό ελεύθερα, καθώς δεν δεσμεύεστε να το αξιοποιήσετε όλο ούτε και με προκαθορισμένη σειρά.
Συγχρόνως, σας δίνεται η ευκαιρία να βρείτε και δικά σας κείμενα και εικόνες από διάφορες πηγές, ώστε να εμπλουτίσετε το φάκελο του μαθήματος.
Καλό μας ταξίδι 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Θρησκευτικά Ε΄ Δημοτικού

  • 2,90€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 2,90€

Ετικέτες: Θρησκευτικά Ε΄ Δημοτικού