Με τη χρήση της ιστοσελίδας μας, αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τις πρακτικές που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε τον ιστότοπό μας όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό χρησιμοποιούμε cookies. Εξακολουθώντας να χρησιμοποιείτε το Site μας, δηλώνετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
-10% ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Το παρόν εγχειρίδιο παρουσιάζει ζητήματα που άπτονται τόσο της ιστορικής γλωσσικής έρευνας και θεωρίας όσο και της συγχρονικής γλωσσολογίας. Αφού παρουσιαστεί πολύ συνοπτικά η ιστορία της ελληνικής γλώσσας, δίνεται έμφαση σε ορισμένα θέματα τα οποία δεν είναι συνήθη στη βιβλιογραφία, όπως η γλωσσική και γραμματική έρευνα από την αρχαιό­τητα μέχρι τον 18ο αιώνα, η εξέλιξη από τη συγκριτική γραμματική έως την ιστορικοσυγκριτική γλωσσολογία, η συγγένεια και ταξινόμηση γλωσσών, η ετυμολογία. Στην ενότητα της συγχρονικής γλωσσολογίας δίνεται έμφαση στον δομισμό, γίνεται αναφορά σε άλλες γλωσσολογικές σχολές, οι οποίες ερευνούν τα πολυσύνθετα γλωσσικά φαινόμενα από διαφορετική οπτική γωνία, και παρουσιάζονται εκτενώς τα γλωσσολο­γικά επίπεδα της φωνητικής, της φωνολογίας και της μορφολογίας.
ΤίτλοςΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Κωδικός 0491444
Διαστάσεις 17x24
ISBN 978-960-635-100-6
Μέρα Κυκλοφορίας 30 Ιαν 2020
Σελίδες 397
Εκτός Κυκλοφορίας Όχι
Συγγραφέας ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,ΜΑΓΟΥΛΑ ΕΥΓΕΝΙΑ
Εκδότης ΠΕΔΙΟ

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

  • Κατασκευαστής: Εκδόσεις Πεδίο
  • Κωδικός Προϊόντος: 978-960-635-100-6
  • Διαθεσιμότητα: Άμεση παραλαβή
  • 22,90€
  • 20,61€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 20,61€

Ετικέτες: ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ